Ciorba cu perisoare

de Adele in Ciorbe, 16 Mai 2015 | 4429 vizualizari

 

Poate una din putinele ciorbe pe care le mananc :D reteta o pregatesc dupa indicatiile mamei mele .. cu toate ca nu este prima data cand ma incumet ,inca nu reusesc sa-i dau gustul special pe care il avea atunci cand o pregatea bunica mea :X

 

INGREDIENTE

  • ardei rosu.
  • 1 cartof.
  • 1 ceapa.
  • 2 rosii.
  • orez.
  • carne macinata de porc.
  • 1 galbenus de ou.
  • atrunjel uscat
  • 100 g pancetta afumata(sunca).
  • sare.
  • piper.
  • 1 plic bors magic.
  • smantana.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare:

Se curata ceapa si se toaca cat mai marunt,se pune o oala pe foc cu putin ulei, se adauga ceapa si se caleste impreuna cu pancetta taiata cuburi.

Dupa care se spala bine rosiile si ardelul se toaca marunt si se pun in oala. Se curata cartofii si se spala se taie in cuburi si se pun si ei in oala, se adauga orezul si se pun cateva cani cu apa, se acopera cu un capac si se lasa la fiert.Intre timp se pregatesc perisoarele, carnea se amesteca cu galbenusul de ou, sare, piper, eu am pus si putin patrunjel uscat.

Cand legumele si orezul sunt aproape fierte se formeaza perisoarele se pun la fiert pentru cateva minute (nu prea mult) se acreste dupa gust(indicatiile se gasesc pe plic) se potriveste de sare si piper.

Se serveste calda de preferat cu o lingura de smantana.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Daca aveti o bucata de os de pus la fiert in ciorba (pui/porc) gustul va fi si mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare